keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Ensimmäiset mätsärimme

Sunnuntaina olisi saanut nukkua vähän pitempään, kuin arkena, niin Liinu heräsi jo 5.50 eikä tullut enää nukkumaan.Tunti siinä pyörittiin sängyssä josko vaikka saisi vielä nukuttua, ja Jukan herätyskello soi kl.7.00 navettaan. Hän oli lupautunut auttamaan vanhempiaan sunnuntai navetassa, joten noustiin samalla Liinunkin kanssa. Alakerrassa porukatkin vielä nukkuivat, kun kerrankin saivat nukkua pitkään, joten otin Liinun sekä kotoväen Hoksu-koiran pihalle purkamaan aamuenergiat. Pihalla oli hieno aamu aurinko mutta tuuli kovaa ja kylmästi. Tunnnin melkein olimme pihalla, jonka jälkeen koirat sekä itse menimme aamupalalle. :) Oli siis tarkoitus osallistua Kurikassa järjestettäviin mätsäreihin ja ihka ensimmäisiin sellaisiin.

Aamu meni rennosti, koirat pössöttivät, sellainen normi laiska sunnuntaiaamu :) Kello rupesikin olemaan sen verran että tuli melkein kiire laittaa kaikki kamat kasaan ja Liinu sekä itsensä kuntoon. Pikkusiskoni lähti mukaan kuvaamaan. Haimme myös kaverini matkanvarrelta mukaan seuraksi ja tueksi. Paikanpäällä kävin ilmottautumassa ja sen jälkeen tutustuimme vähän maneesiin, mitä mieltä Liinu olisi. Ajattelin ensimmäiseksi ettei tästä tulee mitään, sillä Liinu tykkäsi kovasti maneesin hiekasta ja sitä oli mukava vähän maistaa ja kaivaa. Harjoitellessa Liinun pää oli koko ajan maassa kiinni, kaiketi hyvien hajujen perässä. Ja tietenkin varhaisesta ilmottautumisesta olimme kehässä ensimmäisenä. Vaihdoin Liinulle hihnan ennen kehään menoa, ja sen asenne muuttui täysin. Aluksi kehässä Liinun mielestä olisi ollut kivempi istua. Saimmekin sitten sinisen nauhan.Aika kauan piti sitten odotella että kaikki 30 juniorikoiraa oli esitelty ja valittu punaisiin ja sinisiin.


Lopulta kaikki sinisten nauhan saaneet otettiin kehään. Liinu seisoi todella hienosti ja oli eduksensa. Meille tultiin ensimmäiseksi sanomaan että olemme jatkossa ja voimme siirtyä eteenpäin. Siinä vaiheessa kun huomasin että lisäksemme valittiin kolme muuta jatkoon, tajusin että hertti, mehän pääsimme palkinnoille! Silloin olin jo todella iloinen, kun sijoituimme edes. Meidän piti vielä seisottaa tuomarille, ja Liinu seisoi silloin myös todella hyvin. Tuomari mietti  vain todella pitkään ja Liinulta alkoi mennä mielenkiinto paikalla seisomiseen. Tuomari alkoi luetella 4. sijasta alaspäin ja jännityksellä odotimme oman numeron kuulumista. ja lopultahan se meni siihen että ensimmäinen sija tuli meille! Olimme aivan fiiliksissä ja olin Liinusta todella ylpeä :)


Palkinnoksi saimme 15kg ruokasäkin, pokaalin, ruusukkeen sekä pussukan jossa lahjakortti faunattareen sekä kanta-asiakaskortti, Liinulle paljon herkkuja,lelu, jne.


Samana iltapäivänä kävimme viereisellä pellolla koirien kanssa. Sinne oli ilmestynyt pienikokoinen järvi, jossa kävimme vähän kahlaamassa. Kovasti tuntuivat tykkäävän ja kaikkea mukavaa löytyi kun nokka pitkällä kulkivat. Ja kun keppiä /risua heitti niin peräs vain menivät veteen. Kameraa ei otettu mukaan, mutta ehkä ensi kerralla :) Kotona pihassa päästimme vielä irti jotta saavat leikkiä energiaa pois.



isi tykkäs ^^

2 kommenttia:

  1. Kato nyt! Tosi hyvin meni ekaksi kerraksi :) Eihän se niin kamalaa ollut?

    VastaaPoista
  2. Höh :D Älä välitä sen mielipiteistä, senkus ostat vaan :)

    VastaaPoista